Eddig történt... 2024!

A DE Zeneművészeti karán jártunk, aztán a diákok meg is látogattak minket, az ÁKOM-BÁKOM Bábszínház először a Három nyúl, majd a Kiskondás meséjét hozta el nekünk, jártunk a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban és az Újkerti Fiókkönyvtárában is, rajzpályázaton vettünk részt kiváló eredménnyel, megünnepeltük a költészet napját a DEMKI Újkerti Közösségi Házban, kaptunk új játékokat, maci kiállítást rendeztünk, részt vettünk a BOZSIK fesztiválon, sütöttünk-főztünk, kézműveskedtünk és.... rengeteget játszottunk!

 


2023-ban az adventi időszak is sok meglepetést tartogatott!

Levelet küldtünk a Mikulásnak, aki aztán el is jött hozzánk, a "Zenebona" társulat megtáncoltatott minket, piacoztunk majd főztünk alma és szilvalekvárt, az Idősek Házában műsort adtunk, karácsony előtt pedig megnéztük a bethlehemi lángot.

2023 Őszén sem unatkoztunk!


Oviolimpiát rendeztünk, játszótereztünk, meglátogattak minket a Teddy Macis doktornénik, a védőnénivel sokat beszélgettünk az egészségről, megnéztük a Vidám vándorok műsorát, tökfaragó versenyt tartottunk, zsíros kenyér partiztunk, felvonultunk Márton nap alkalmából, Erzsébet-kenyeret sütöttünk és......rengeteget játszottunk!

Mozgalmas szeptember - 2023

Annyi minden történt 1 hónap alatt... Vendégeink voltak: a "Buborékok" a Vándormese társulattal, a Zeneművészeti Kar kedves diákjai a hangszereikkel a zenei világnap alkalmából, a "méhek" és a "hüllők" az állatok világnapja alkalmából. Emellett rengeteget "dolgoztunk": főztünk lekvárt, termésbábokat készítettünk, gondoztuk a magas ágyásunkat és jóízűen megettük a termést, lopkodtuk a szőlőt a csősztől aztán le is préseltük, táncoltunk sokat, főztünk a szüleinkkel és még kirándulni is mentünk! 

Gyermek napi játék-móka-kacagás

Tavasszal is járunk-kelünk, mesélünk és kertészkedünk                  

(Méliusz könyvtár, Újkerti könyvtár, Város napja, Focifesztivál, Bábelőadás, Föld napi virágültetés és sok más...)

Süssünk-főzzünk valamit - Lekvár, kenyér, mézeskalács, fánk és sok más finomság...

Advent nálunk - belvárosi séták, kuckózás a könyvtárban, ajándékkészítés a közösségi házban és sok más... 

Ősz nálunk - Szüreti mulatság, tökfaragó verseny, erdei séták, Márton napi lámpás felvonulás és sok más...